Marjojen myynti

 

Tuoremarjana toreilla – tai toimitus jopa kotiovelle

Marjat myydään pääsääntöisesti tuoremarjoina toreilla.
Kokeilumielessä tarjoamme nyt myös mahdollisuutta tilata marjat (lakka) sähköpostilla osoitteesta arto.aholainen@kuljetusliike.inet.fi kaikkialle Suomessa. Me lähetämme tilatun marjaerän (väh. 5 kg) ja laskun sovitun mukaisesti tilaajalle. Toimituksen yksityiskohdat sovimme sähköpostilla taikka puhelimitse.

Toreilla myynti tapahtuu suoraan autoista, jotka viranomainen on tarkastanut ja hyväksynyt elintarvikehuoneistoiksi. Kukin auto käy päivän aikana yleensä useammalla torilla, eli ajamme ns. myyntilinjoja. Myyntitorit ja niiden kellonajat ilmoitamme paikallislehdissä sekä näillä kotisivuillamme (katso sivun oikeasta laidasta ”Myyntireitit ja aikataulut” -kalenteri). Myyntipaikkakunnat sijoittuvat lähinnä Etelä-, Itä- ja Kaakkois-Suomeen.

Lakan myynti ajoittuu vuosittain karkeasti ajalle 20.7.-15.8., mustikka elokuulle, puolukka syyskuulle ja karpalo syyskuun lopulle.
Myyntihinnat ovat aina päivän hintoja.

Marjojen kotimaisuusaste on 100 % – ja laatu hyvä!

Myymme ainoastaan kotimaista marjaa. Toinen tinkimätön ehto on, että myytävä marja on tuoretta ja hyvälaatuista. Lisäksi pyrimme mahdollisimman hyvään asiakaspalveluun.
Kotimaisuus- ja laatuvaatimukset on käytännössä helppo toteuttaa hoitamalla ostotoiminta itse. Ja poimijoiden allekirjoituksilla varustetut marjojen ostolomakkeet (Evira) dokumentoivat ja todentavat marjan todellisen alkuperän (kotimaisuuden).

Viranomaisvalvonta ja omavalvonta

Myytävän marjan hyvään laatuun liittyy olennaisena osana myös marjakauppiaan lainmukainen ja vastuullinen toiminta sekä sen valvonta. Marjojen ensiostajien ja myyjien on laadittava toiminnastaan omavalvontasuunnitelma, jolla toimija varmistaa, että elintarvike, elintarvikehuoneistot sekä niissä harjoitettava toiminta täyttävät niille elintarvikemääräyksissä asetetut vaatimukset.
Maukkaiden Marjojen omavalvontasuunnitelma, kalusto, tilat sekä toiminta (ostot, kuljetus, myynti ym.) ovat elintarvikeviranomaisen tarkastamia ja hyväksymiä. Esimerkiksi kaikki automme on tarkastettu ja hyväksytty elintarvikehuoneistoiksi, hygienia-asiat ovat kunnossa jne.
Tinkimättömän omavalvonnan lisäksi viranomaisvalvonta ja -tarkastukset ovat säännöllisiä.
Vastuullisena marjakauppiaana haluamme varmistaa, että asiakkaillemme toimitettavat tuotteet ovat turvallisia käyttää sekä omaavat tasaisen ja hyvän laadun. Se varmistaa asiakastyytyväisyyden ja samalla myös edellytykset toimintamme edelleen kehittämiselle.
Lue lisää…Marjakauppiaan laatuohjeet (Arktiset Aromit)