Ravitsevat marjat

Suomen puhtaasta luonnosta poimitut marjat ovat ravitsevia sekä lisäaineettomia. Marjojen tieteellinen tutkimus on lisääntynyt voimakkaasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Marjojen osuutta ruokavaliossamme tulisi lisätä, sillä marjat sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä polyfenoleja.

Luonnonmarjat sisältävät:
* paljon polyfenoleja
*
 siemenöljyjä

* vähän energiaa
* runsaaasti ravintokuitua
* runsaasti C- ja E-vitamiineja
* paljon kaliumia
* vähän natriumia

Syö marjoja joka päivä!
Marjoja voidaan käyttää hyvin monipuolisesti. Kesällä ja syksyllä tuoreita marjoja saa helposti luonnosta suoraan lautaselle. Talvea varten marjat voi esimerkiksi pakastaa tai kuivattaa. Pitkän talven aikana marjojen säännöllinen nauttiminen on erityisen suositeltavaa.
Ohjeita marjaruokien ja -herkkujen tekemiseen löytyy runsaasti (katso ”Marjaruokia ja herkkuja”).
Lue lisää…..Marjat ovat ”Superruokaa” (Arktiset Aromit)

 

Kasvikset (Suomen Sydänliitto ry)
”Kasviksiksi luetaan vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät. Kasvikset ovat yksi  ruokavalion kulmakivistä.
Kasvikset sisältävät runsaasti suojaravintoaineita, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta vain vähän energiaa. Tämän takia ne ovat tärkeitä elimistön toiminnalle. Terveyden kannalta on parasta syödä kasviksia monipuolisesti. Kasvisten käyttöä voi lisätä ottamalla kasvikset osaksi jokaista ateriaa.”
Lue lisää… Suomen Sydänliitto ry

 

Muita tutkimustuloksia
Halutessasi voit tutustua luonnontuotteista tehtyihin tutkimustuloksiin.
Lue lisää…Tutkimustuloksia (Arktiset Aromit)

”Lue tutkimus lakasta, vadelmasta ja mansikasta .  Lue mitä vaikutuksia niillä saattaa olla sinulle Maaseudun Tulevaisuus 21.5.2012