Tuotamme ituja ja välitämme marjoja

Myymme Lapin lakkaa, savolaista  metsämustikkaa:

to 15.8. Suonenjoki tori klo 8.30-9, Konnevesi tori klo 10-10.30, Hankasalmi tori klo 11-11.30 ja Pieksämäki tori klo 12.30-13

Myymme Lapin lakkaa pakastettuna 1kg:n rasia 25€/kg, 5kg:n rasia 25€/kg Varkauden Matkahuollon asiamiehen toimitiloissa os. Relanderink. 22, Varkaus päivittäin. Lähetys myös matkahuollon kautta. 

Puhtaus, terveys, lähiruoka – kaiken toimintamme ydin!

Puhdas, terveellinen, lisäaineeton, laktoositon ja gluteiiniton lähiruoka, Idut! Aloitamme itujen tuottamisen jälleen syyskuussa 2019 kesätauon jälkeen.

Kautta aikojen ovat ihmiset viljelleet ja syöneet palkokasveja tietämättä niiden ravintoarvoista. Nykyisin tiedetään, että ne ovat ravitsevimpia kasvikunnan tuotteita. Idätettäessä ravintoarvot moninkertaistuvat. Idut sisältävät runsaasti proteiinia, B-ryhmän vitamiineja, C-vitamiineja, hivenaineita ja entsyymejä. Rasvaa ei ole juuri lainkaan.

Idut ovat mainio lisä monenlaisissa ruoissa. Ne maistuvat leivän päällä, hampurilaisen välissä, salaateissa. Kokonaiset tai murskatut idut sopivat hyvin myös leivontaan.

Käytä ituja kaalikääryleiden, piirakoiden ja ohukaisten täytteenä. Tai mausta munavoi iduilla. Mukavan kastikkeen uuniperunoille saat sekoittamalla sitruunalla kirpeytettyyn kermaviiliin ituja. Keitettynäkin idut ovat kelpo ruokaa keitoissa, pataruoissa, paistoksissa ja muhennoksissa. Höyrytettäessä itujen maku vain pehmenee. Idut voi myös kuivattaa ja sekoittaa niitä vaikkapa lisäämään jauhojen ja juomien vitamiinipitoisuutta. Jos haluat pakastaa ituja, ne on ensin ryöpättävä.

 

Lisäaineettomia, terveellisiä sekä maukkaita marjoja Suomesta!

MARJAKAUPPA MAUKKAAT MARJAT JA IDUT ON VASTUULLINEN JA LUOTETTAVA TOIMIJA

Päätuotteitamme marjapuolella on lakka (hilla).
Marjat ostetaan suoraan poimijoilta ja myydään vähittäin tuoremarjana toreilla.